ONZE IDEEËN

ONTDEK HIERONDER ONZE 8 IDEEËN OM DE CRISIS TE LIJF TE
GAAN EN CREATIEF ONDERNEMERSCHAP TE STIMULEREN

Adam Smith
“Consumptie is het enige doel en de enige reden van bestaan van alle productie.” Adam Smith

1. Bezuinigingen zijn goed voor u!


De economie moet drastische bezuinigingen ondergaan om niet in te storten. Iedereen moet zijn steentje bijdragen. In Duitsland heeft nu de helft van de werklozen een kleine, hyperflexibele job met een minimaal salaris. De extreme levensomstandigheden waar dat toe leidt, maken mensen creatief en boosten de economie!

Voir l'épisode

2. Exporteer bejaarden en gehandicapten naar lageloonlanden!


Personen, goederen, diensten en kapitaal kunnen vrij circuleren in Europa. Maar deze fantastische opportuniteit kan nog beter benut worden.

Voir l'épisode

3. Belasting betalen, dat is iets voor de armen!


Belasting vermijden via een fiscaal paradijs is de enige manier voor een bedrijf om aan het rotte systeem te ontsnappen. Fiscale optimalisatie is daarom een mooi bewijs van ondernemerschap waarop elk bedrijf trots zou moeten zijn.

Voir l'épisode

4. Consumeren maakt gelukkig


Het is geen geheim: voor meer werkgelegenheid, economische groei en welzijn, moet de economie gestimuleerd worden door meer consumptie. Als producten die u koopt sneller verslijten, is dat enkel voordelig voor de economie!

5. Griekenland moet betalen


Sommige landen hebben moeite om hun schulden terug te betalen, en moeten daarbij geholpen worden door de Europese Unie. Het is essentieel dat deze steun wordt terugbetaald, wat de humanitaire of sociale gevolgen ook mogen zijn. Want een samenleving kan niet gezond zijn zonder een gezonde economie.

6. Er zijn nog publieke diensten te privatiseren


Alles wat geprivatiseerd is, werkt beter. Daarom moet alles geprivatiseerd worden wat te privatiseren valt. Verwelkom efficiëntie, lage prijzen en een gezonde economie!

Voir l'épisode

7. Verbruik zoveel energie als u wilt!


Hernieuwbare energie zal nooit in staat zijn om in onze groeiende energiebehoefte te voorzien. Schaliegas vormt daarom een erg interessant alternatief om onze vraag naar energie te kunnen voortzetten. Een bloeiende business, waarvan de ecologische consequenties heus niet zo ernstig zijn als men u zou willen doen geloven.

8. Doe zaken met onze gekozen politici


In Brussel zijn er meer dan 20.000 lobbyisten die elke dag proberen om de Europese politici te beïnvloeden. Dat alles in een enkele stad, een ware speelplaats voor zakenmensen!

Voir l'épisode